linjefag billedkunst

Billedkunst

Verden er fuld af billeder, og et billede siger mere end tusinde ord. Derfor er arbejdet med billedkunst relevant i forhold til at forstå den verden, som omgiver os, og i forhold til at vi lærer at udtrykke os kreativt. 

I arbejdet med billedkunst veksler vi mellem at træne tekniske færdigheder, at se, analysere og fortolke budskabet i billedsproglige udtryk, og så selv at fremstille billeder. At forstå elementer som farver, former, kontraster m.m. er ligesom at lære ordene i et sprog, og når vi lærer at sætte dem sammen, kan vi forstå budskabet i andres værker og blive bedre til selv at udtrykke os. Det er også med til at udvikle vores æstetiske sans.


I løbet af et skoleår arbejder vi fx med Iagttagelsestegning, farvelære, akrylmaling, skulptur, bevægelse, anatomi, perspektiv, portræt, kunsthistorie, temaer, kunstnere og sammenhængen mellem budskab, materiale og stil.

Du skal ikke kunne noget bestemt i forvejen for at være med i billedkunst, men skal have lyst til at være med og være villig til at øve dig for at blive bedre.