Performance som linjefag

Performance linjefag

Performance linjefag

Performance er en legende hjemmegruppe. Teenagere glemmer tit, hvordan man leger, og det de lærer, bliver derfor sværere at indoptage, end da de var yngre – små børn. I performance skal vi derfor lege.

Vi leger med maden, vi kaster med teglsten, vi leger gemmeleg i byen, smider os i anemonerne og laver eventyr. Alle disse lege skal selvfølgelig følges op med nogle æstetiske overvejelser. Hvad er pænt og hvorfor? Kan skrald være smukt? Kan man gøre det traditionelt smukke grimt eller uhyggeligt? Vi vil udfordre og udfordres. Publikum skal provokeres og overraskes. Vores instrumenter eller redskaber i disse projekter er kameraer, egne kroppe, lydoptagere og alt forhåndenværende af ting og genstande, som vi finder på (eksempler er stof, teglsten, pasta, rødbeder, kød) . Resultaterne er gerne installationer, foto- og/eller lydudstillinger og diverse dramatiske forestillinger.

Vi har fx tidligere haft et samarbejde med klaverfabrikken, hvilket udmøntede sig i eventyrperformance i en gammel Cisterne i Hillerød, performanceaktion til reception og en foto/lydudstilling. Til dette havde vi adgang til den helt store kostumebank.

Den læring vi gør os undervejs, er ikke altid synlig og åbenbar, men kan bruge i en lang række fag og i sidste ende også i forhold til at fremlægge i hverdagen og til prøver.

Som deltager i Performance må du gerne være modig eller have lyst til at udfordre dig selv.