marts 27, 2018

Rejse til Makedonien og Kosovo

Makedonienturen 2018 er nu ved at lakke mod enden

I dag går turen mod Canyon Matka og Mount Vodno, og selv om himlen i dag er lidt grå, bliver det nok igen en god og ret oplevelsesmættet dag.

Alle er efterhånden godt fyldt op på indtryksparametret. Vi har, nævnt i tilfældig rækkefølge, set fodbold, mødt absolut fattigdom i romaernes Shutka, været med til koncertprøver på gymnasium, sejlet på en af verdens dybeste – og reneste -søer, betragtet pompøse bagudstræbende bygninger og statuer i Skopje, besøgt borge og spadseret i gammel jødisk- nu albansk bazar, mødt og er blevet guidet af ung kosovapige i Kosova, hvis familie flygtede til Schweiz fra krigen i 1999.

Vi har besøgt ortodokse og katolske kirker, moskeer, et EU-center, set og hørt traditionel makedonsk dans og musik, været på skattejagt, set uret på den gamle banegård, som stadig står på 17.17, hvor et meget ødelæggende jordskælv smadrede Skopje i 1963 og meget meget mere.

Vi har prøvet at forstå og navigere i politiske, etniske og religiøse modsætninger for at komme nærmere på det ‘rigtige’ Makedonien.